Ingrediënten deel 1
160gr zelfrijzende bloem
160gr suiker
2 eieren
1 pakje vanille suiker
3 eetlepels olie
5 eetlepels melk
2 appels
2 peren
Ingrediënten deel 2
5 eetlepels suiker
50gr boter
1 ei
Voorbereiding (Deel 1)
Meng goed door elkaar:
- 160gr zelfrijzende bloem
- 160gr suiker
- 2 eieren
- 1 pakje vanille suiker
- 3 lepels olie
- 5 lepels melk
Snij de 1 ½ appels en de 2 peren in stukjes en meng ze onder het deeg.
Alles in een bakvorm doen en 15min bakken op 160°
(Springvorm diameter 23cm - hoogte 5cm)
Afwerking (Deel 2)
Smelt 50gr boter en meng er onder:
- 5 eetlepels suiker
- 1 ei
Snij de halve appel in kleine stukjes (brunoise) en strooi ze op de reeds gebakken taart
Overgiet de taart met het bovenstaande mengsel
Plaats alles nogmaals voor 45min in oven op 160°
Smakelijk !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten