- Bladerdeeg (een half uur op voorhand uit frigo nemen om gemakkelijk te ontrollen)
- Doosje peren - 250gr uitgelekt
- ¼ l room (Alpro Soja als alternatief of gewone melk en een soeplepel vanillepudding meer)
- 4 eetlepels suiker (2 voor het koud beleg – 2 voor saus)
- 4 eetlepel vanillepudding poeder (2 voor het koud beleg – 2 voor saus)
- 3 eieren
Voorbereiding
- Vorm insmeren met boter
- Bladerdeeg in vorm leggen (hoge kraag maken,de rest naar binnen plooien om nadien de saus te kunnen opgieten) en met vork doorprikken alleen in de bodem (waar je prikt komt de bladerdeeg niet omhoog)
- Stukken peer schikken op het deeg (sap houden)
Beleg maken (koud)
- Room, 2 eetlepels suiker, 2 vanillebloem en 3 eieren, kloppen en over de ananas gieten
- Bakken in voorverwarmde oven (200° - ongeveer 1/2 u)
Saus (warm)
- 2 eetlepels vanillebloem oplossen in wat ananas sap *
- De rest sap van peren en 2 eetlepels suiker laten koken
- * bij het kokende sap inroeren
- Eventjes laten doorkoken tot het een redelijk dikke saus wordt en over de taart gieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten