Kriekentaart

Kriekentaart - Recept
  • Bladerdeeg (een half uur op voorhand uit frigo nemen om gemakkelijk te ontrollen)
  • Bokaaltje Krieken - 250gr uitgelekt
  • ¼ l room (Alpro Soja als alternatief of gewone melk en een soeplepel vanillepudding meer gebruiken)
  • 4 eetlepels suiker (2 voor het koud beleg – 2 voor saus)
  • 4 eetlepel vanillepudding poeder (2 voor het koud beleg – 2 voor saus)
  • 3 eieren


Voorbereiding
  • Vorm insmeren met boter
  • Bladerdeeg in vorm leggen (hoge kraag maken,de rest naar binnen plooien om nadien de saus te kunnen opgieten) en met vork doorprikken alleen in de bodem (waar je prikt komt de bladerdeeg niet omhoog)
  • Krieken schikken op het deeg (sap houden)
Beleg maken (koud)
  • Room, 2 eetlepels suiker, 2 vanille bloem en 3 eieren, kloppen en over de krieken gieten
  • Bakken in voor verwarmde oven (200° - ongeveer 1/2 u)
Saus (warm)
  • 2 eetlepels vanille bloem oplossen in wat krieken sap *
  • De rest van krieken sap en 2 eetlepels suiker laten koken
  • * bij het kokende sap inroeren
  • Eventjes laten doorkoken tot het een redelijk dikke saus wordt en over de taart gieten.
Smakelijk !

4 opmerkingen:

  1. Heb vandaag de kriekentaart uitgeprobeerd en is fantastisch goed gelukt. De volgende taartrecepten volgen nog. Hartelijk bedankt!

    Jeannot en Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kwam toevallig op je site terecht. Ik heb je recept voor kriekentaart ondertussen al 2x gemaakt. Ik vind het fantastisch! Bedankt!
    Groetjes
    Wendy.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb vandaag voor de tweede keer deze taart gemaakt en ik vind hem nog altijd even lekker! dit exemplaar zou niet misstaan in de etalage van een bakker! dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen